Sverige började vi på 1800-talet inreda med växter i hemmen

Kontorsväxter – kort historik

Sverige började vi på 1800-talet inreda med växter i hemmen och på våra arbetsplatser och betydelsen av växter ökade när vi gick från jordbrukssamhället till industrisamhället.

På världsutställningen i London 1851 presenterade arkitekten och trädgårdsmästaren Joseph Paxton en 20 meter hög konsthall som han inredde med det vi idag skulle kalla för kontorsväxter. Man skulle kunna säga att vi då började tänka i banorna att ha växter som kontorsinredning.

Gröna miljöer och växter inspirerade därefter många arkitekter att använda sig av växter i privata hus och inreda med företagsväxter på arbetsplatser.

Kontorsinredning med växter ger positiva effekter på vår hälsa

Forskning visar att kontorsväxter kan ge en rad positiva effekter på vår arbetshälsa. Kontakten med växter och naturen har visat sig kunna minska stress, förbättra koncentrationsförmågan, boosta mental återhämtning, förlänga livslängden och öka vårt välmående.

Att ha företagsväxter är en riktig mirakelmedicin med andra ord!

Att välj rätt företagsväxter för att förbättra luftkvalitén på er arbetsplats

Vi hjälper er att välja ut de kontorsväxter som är bäst lämpade att förbättrar miljön på ert kontor ur ett hälsoperspektiv. Generellt kan man säga att ju större växternas bladmassa är desto bättre blir luftreningen. De bästa luftrenarna är därmed växtväggar men även större träd.

Vill du veta mer

Vill du veta mer

Johan Blixt

Kundansvarig och Växtinredare

johan@juliusberg.se

08-687 02 63 / 0704-82 68 36

 

Patrik Johansson

Kundvård och Växtinredare

patrik@juliusberg.se

08-687 02 63 / 0730-50 50 66

Via vårt kontaktformulär får du snabb och smidig hjälp.