Hyra gröna stora växter

Stora gröna växter inomhus renar luften

Vi på Juliusberg Växtservice har lång erfarenhet av att sköta stora krukväxter inomhus. Att hyra stora växter inomhus från oss ger inte bara skönhet till kontoret växterna hjälper också till att syresätta och rena luften från gifter och föroreningar. Växternas förmåga att rena och syresätta luften ökar med växternas bladmassa dvs. ju fler och större inomhusväxter ju större blir effekten.

Det är viktigt att använda stora krukor med mycket jord till stora växter eftersom växterna samspelar med jorden för att kunna förbättra luften.

Stora krukväxter som fungerar på kontor är olika sorter av palmer samt större fikusväxter, dessa växter kan bli upp till 6-8 meter långa. Det finns även ett flertal andra växter att välja på.

Palmen som krukväxt inomhus – en kort historik

Carl von Linné kallade palmen för växtrikets furste. Vid förra sekelskiftet var palmen en mycket exotisk växt och en symbol för romantiken. Rysslands tsar Nikolaj II sägs ha haft palmer inomhus liksom August Strindberg.

Palmen kommer från tropiska och subtropiska områden och av de cirka 2 600 arter av palmer som finns trivs flertalet i stora krukor inomhus.

Kentia palmen, Howeia Forsteriana, är den vanligaste sorten av palmer. Den kommer från en liten ö, Lord Howe, som ligger 600 kilometer öster om Australien. Ön var helt obebodd fram till 1788 då européer landsteg. Här finns stora skogar av Kentia palmen och än idag tas Kentia plantor från Lord Howe ön för att användas som inomhusväxter.

Vill du veta mer

Vill du veta mer

Johan Blixt

Kundansvarig och Växtinredare

johan@juliusberg.se

08-687 02 63 / 0704-82 68 36

 

Patrik Johansson

Kundvård och Växtinredare

patrik@juliusberg.se

08-687 02 63 / 0730-50 50 66

Via vårt kontaktformulär får du snabb och smidig hjälp.